Godswill balpressar

Balpressar

Logo Whitham Mills Engineering - ReTec

Godwills balpressar, designad av Whitham Mills Engineering i England, är utformade så att de är enkla att använda; Det finns digital touch display, programmerbara inställningar och ett intuitivt sätt för feldiagnostik. Balpressens design maximerar baldensiteten och optimerar volymen, via de 40 förprogrammerade inställningarna får du ut det mesta av den utvalda fraktionen och materialet.

Godwills balpressar är robusta och utformade att arbeta under kontinuerlig drift. Det höga presstrycket (upp till 170 ton) och korta cykel innebär att Godwills balpressar är särskilt lämpade för företag som hanterar mycket avfall och vill ha full balar som väger upp till 1100 kg.

Balpressen har låg energiförbrukning och är byggda med säkerhet i åtanke; Till exempel håller nödstoppen kategori fyra med säkerhetsmagnetbrytare och en tvåstegs systemsäkerhet som bidrar till en säker drift. Balpressen är flexibel och kan, tack vare stålväggen i presskammaren lätt bearbeta material till tunga, täta och stabelbara balar. På detta sätt minimeras transportkostnader och utrymmeskrav.

Balpress är alltid utrustad med Godswills Baler Live, där du alltid kan se realtidsdata på din balpress, status för drift, effektivitet, servicebesök etc. Denna portal möjliggör också fjärrsupport.

Användning av komponenter från välkända leverantörer och material av hög kvalitet garanterar maskinen lång livslängd och låga underhållsintervall.

Vilket material kan en Godswill balpress hantera?

Godswill pressar är idealiska för balar med blandat material, och material som expanderar igen efter pressning (t.ex. mjuk och hård plast) samt material som bibehåller den komprimerade formen, såsom aluminiumburkar.

En Godswill balpress är bra för många typer av material innefattande kartong, papper, plast, aluminiumburkar, RDF, SRF och MSW. Kanalbalpress med en presskanal är särklit lämpligt för tex. kartong och papper, men en med dubbel presskanal är lämplig att pressa flera fraktioner.

Hur fungerar en balpress med dubbel presskanal ”Twin ram”?

Twin ram balpressar - Godswill - ReTec

En Twin Ram balpress kan man både mata med en hjullastare eller via ett transportband.

Materialet faller ned i presskammaren. Inbyggda sensorer startar automatiskt presscyklen, vilket innebär att materialet pressas mot en stålvägg via en pressarm, därefter går pressarmen tillbaka till sitt ursprungsläge, nytt material faller ner i kammaren, sedan trycker pressarmen återigen framåt. Denna process upprepas tills det bildas en bal. Nu öppnas en sidodörr, varefter balen pressas ut i sidled. Detta sker gradvis och i små steg, så att balen medan den pressas ut binds med en galvaniserad ståltråd, plastband eller wrap. Det är också möjligt att välja en kombination av dessa.

 

 

Extra utrustning:

  • Transportband nedsänkt i golvet
  • PET perforator
  • Oljevärmare
  • Kombinerade stål och plast tråd  till uppbindning
  • Hardox beklädnad i presskammaren

 

Kort om Godswill och Whitham Mills Engineering

Whitham Mills Engineering (WME) är Godswills europeiska representant och i samarbete med dem har ReTec nu fått agenturen för Godswill balpressar i Sverige, Danmark och Tyskland. WME har mer än 20 års erfarenhet inom området och hat installerat över 300 balpressar. Tack vare en omfattande service, snabb leverans av reservdelar och slitdelar och fjärrsupport har Whitham Mills Engineering blivit en av de ledande leverantörerna för balpressar i Europa.

Deras fokus på snabbhet och teknisk spetskompetens inom området innebär att Whitham Mills har:

  • ett lager av mekaniska, elektriska och hydrauliska komponenter i Manchester om € 500.000, -
  • tillgång till realtidsdata via PLC som övervakar pressen från var som helst i världen
  • en omfattande utbildning, inkl. utbildningsbevis som ger mottagaren rätt att utbilda övrig driftpersonal

 

Broshyrer

Broshyr Godswill balpressar

Tekniska detaljer

Video

Case Hounslow Council

Case Poundland Wigan

Introduktion till Whitham Mills Engineering

Case Southall Lane Waste Depot

Case Hounslow Borough Council

Har du fler frågor för maskinerne?

- eller andra produktspecifika önskemål, kontakta följande personer:

Daniel Gunnarsson

Daniel Gunnarsson

Försäljningsingenjör

Mail: dgu@retecmiljo.se
Mobil: 070 337 20 10

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev