Ecostar Easy One sigte - ReTec

Easy One - designad för att sortera trä, kompost, däck och krossat C&D

Ecostar Easy One är en stationär sikt som är speciellt utvecklat för företag som behöver bearbeta kapaciteter på upp till 60 ton per. timme på redan krossat material. Varför krossat material, frågar du?

Låt oss t.ex. ta bygg- och rivningsavfall (C&D), som i allmänhet är en blandning av skrot, stål, betong, papper och glas som vanligtvis är förorenat med lim eller annan smuts. Separeringen av materialet med Easy One optimeras när inmatningsmaterialet är krossat, vilket innebär maximerad produktivitet, vilket ger lägre kostnader för företaget. Den krossade C&D är jämnt fördelad på hela siktdäcket och på de platta profilskivorna som effektivt separerar materialet med uppåt- och nedåtgående rörelser. Finfraktionen faller under siktdäcket och passerar genom springorna mellan skivorna, medan resten av materialet når slutet av siktdäcket. Resultatet är en ren fraktion, redo för återvinning

Ecostar Easy One sigte fra siden - ReTec

Specifikt för C&D kan Easy One leverera output i två fraktioner med Easy One 3000-modellen och i 3 fraktioner med 4000-, 5000- och 6000-versionerna. När det gäller kompost kan Easy One hantera en kapacitet från 25 T/H upp till 45 T/H med 20-100 i utmatningsstorlek. Tack vare skivornas form undviks överbryggning på siktdäcket. Eftersom komposten inte ansamlas innebär det minimalt slitage på skivorna och reducerad risk för igensättning och därav följande stillestånd. Det ger därmed maximal kapacitet och minimala slitage- och underhållskostnader.

I förhållande till trä bearbetar Easy One alla träslag och lämpar sig mycket bra för företag som 1) arbetar med låg till medelstor kapacitet 2) behöver optimera utrymmet och 3) behöver en maskin med låg energiförbrukning. När man arbetar med trä minskar underhållet kraftigt, vilket är en stor fördel om anläggningen är igång dygnet runt.

Sist men inte minst; däck. Easy One är mycket lämplig för krossade däck, då skivorna fungerar som en "shaker", vilket gör att de exakt kan separera materialet till däckrester och överdimension.

Lämplig för låga och medelstora kapaciteter

Material Kapacitet ton/timme
Trä 30-60
Kompost 25-45
Däck 4-16
Krossat C&D 5-30

Upp till 14 olika inställningar

Easy One finns i 4 versioner: 3000, 4000, 5000 och 6000 med ett siktdäck mellan 3-6 meter i längd. Ju lägre kapacitet, desto kortare siktdäck. I 3-metersversionen kan du välja mellan 5 konfigurationer medan det med de 3 längsta versionerna är möjligt att välja upp till 14 olika inställningar av siktdäcket. Beroende på vilket material som ska sorteras är det möjligt att få ett output i 2 eller 3 fraktioner med 20-100 mm i utmatningsstorlek.

Robust och lätt att använda

Ecostar Easy One sigte forfra - ReTec

Easy Ones robusthet kommer inte bara från de högkvalitativa materialen som sikten är byggd av, utan också från designen av drivaxlarna som reducerar metalltrötthet och vibrationer orsakade av tyngre material. Detta gör att slitage och den dagliga rengöring/underhåll minimeras och därmed att driftskostnaderna minskar. Dessutom är den endast 1,3 meter breda maskinen lätt att integrera i befintliga anläggningar.

 

Broschyr

Läs mer om Easy One i denna broschyr

Har du fler frågor för maskinerne?

- eller andra produktspecifika önskemål, kontakta följande personer:

Daniel Gunnarsson

Daniel Gunnarsson

Försäljningsingenjör

Mail: dgu@retecmiljo.se
Mobil: 070 337 20 10

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev