Glassortering

Nov. 2020: Blir det svart med mörkt glas?

Glasåtervinning har gradvis blivit en betydande industri, och med den nuvarande installationen med röntgen och fluorescerande kameror kan du återvinna upp till 74% av glasbitarna.
 
Hittills har den traditionella sorteringsprocessen resulterat i en hög förlustprocent, eftersom det mörka glaset hamnar som en del av KSP-strömmen (Keramik - Sten - Porslin), där det står för upp till 90% av flödet. Detta händer eftersom tekniken inte kan separera mörkt och tjockt glas från KSP, vilket ljus inte kan tränga igenom.
 
Redwave har därför förbättrat sin sorteringsteknik och programvara och lyckats höja sorteringsgraden med ytterligare 50%. Den nya programvaran kan också enkelt integreras i befintliga sorteringsanläggningar. Det betyder att du inte längre behöver investera i ytterligare sorteringsanläggningar eller ytterligare installationer och tillägg för att kunna hantera KSP-flödet.

Se här hur en anläggning sorterar glas.

Vad är ReTec´s DNA?

Under den kommande tiden vill vi ta dig bakom kulisserna och ge ett inblick i vilka vi är, vad vi står för och vad vi gör.
 
ReTec är ett företag med nästan 40 anställda där vi alla är stolta över vår professionella kunskap och know-how. Vårt mål är att lösningarna är så enkla och robusta som möjligt.
 
Vi gör detta genom dialog och sparring hela vägen från början till slut, men också genom att ha leverantörer av kvalitetsmaterial och maskiner, så vi är säkra på att lösningen lever upp till kundens förväntningar - även efter driftsättning. Vi går därför hårt för våra kunders förtroende och långsiktiga relationer. Vi tror att detta gynnar alla parter på lång sikt.

Här kan du se en video av vårt huvudkontor, med den vackra Haderslevfjorden på andra sidan träden.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev