ReTec Balöppnare

Sept. 2022: ReTec Balöppnare öppnar avfallsbalar av kartong och papper

Tidigare i år gjorde vi en demo med vår balöppnare som skulle öppna kartong- och pappersbalar. Som du kan se i videon öppnade balöppnaren balarna väldigt fint och fördelade materialet jämnt på bandet.

Du kan läsa mer om balöppnaren här.

ReTec balöppnare i kartong och papper

Ny SWAT teknologi från Ecostar

- ändrar siktdäcket på plats på nolltid

Ecostar har utvecklat en teknik för sina stjärnsiktar som möjliggör ändringar av utvalda delar av siktdäcket på plats. SWAT-tekniken (Screening Width Adjustable Technology) är patenterad och sorterar effektivt PET och plast, papper och kartong samt blandat material.

SWAT installeras på DDS-skärmdäcket. Den dubbla spiralformen trycker stort material uppåt, vilket separerar oversize från den fina fraktionen och ökar separationshastigheten. Dessutom minimerar SWAT risken för att materialet lindas runt axlarna. Du kan därmed konfigurera siktdäcket från 200 till 150 mm eller från 200 mm till 100 mm på några minuter.

Se en video här där SWAT är monterad på en Hextra-sikt.

Ecostar SWAT teknologi - ReTec 

Nyhet från Smicon

- SMIMO80 bioseparator

Tidigare i år presenterades SMIMO80, som är Smicons nya bioseparator. Den nya maskinen är perfekt för att separera förpackningar med både hög och låg TS-halt, så att du får en ren slurry med låg andel föroreingar, som kan användas för produktion av biogas.

SMIMO80 är i medelklassen och klarar kapaciteter på upp till 10 m3 per timme. Dessutom har den en kompakt konstruktion vilket gör att det bara krävs ett minimum av golvyta. Ytterligare fördelar är:

  • Förpackningarna förblir i stort sett intakta medan det organiska avfallet finmals och görs till slurry. Detta görs med den roterande filtertrumman
  • Det är möjligt att mata maskinen med såväl stora förpackningar som med vätskor
  • Enkelt att byta såll. De är dessutom tillverkade av rostfritt stål
  • Långsamtgående rotor ger mindre slitage
  • Servicelucka för enkel åtkomst till rotor och såll
  • Verktyg för manuell rotation av axeln för enkel rengöring och underhåll medföljer

Om du vill veta mer kring SMIMO80 kan du ladda ner databladet eller läsa mer om förbehandlingsanläggningen för matavfall.

Smicon Smimo 80 bioseparator - ReTec

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev