Maj 2021: ReTec går virtuellt

ReTec deltar för första gången i en virtuell mässa / årsmöte.

Det handlar om Avfall Sveriges digitala årsmöte / mässa den 1 och 2 juni. Här kan du besöka oss som besökare, chatta med oss, boka ett möte och samtidigt uppleva många talare och bli inspirerad av nya initiativ.
Vi ser fram emot att träffa dig.

Shredding av metall - en ekonomisk fördel

Den stora Untha XR3000 (både stationär och mobil) är perfekt för att krossa svåra material, bl.a. pulper rep, däck, industriavfall, madrasser och metall.

Krossning av t.ex. metallfat, plattor, kablar, ledningar, gjutrester, aluminiumrester, metallspån etc. är hårt för knivarna och Untha har därför utvecklat knivar som är särskilt hållbara och minskar slitaget. Och med de för närvarande stigande metall- och järnpriserna är det en ekonomisk fördel att kunna bearbeta och återvinna metallen på en gång - speciellt när Unthas Eco Drive-system sänker driftskostnaderna med upp till 75%! 

Du kan se 3 videor av XR3000 krossar metall här

Untha XR3000 i metall - ReTec

Bakom kulisserna i glassorteringsanläggning

Glassortering är inte bara glassortering. Det kräver både insamling, identifiering, sortering, sortering av föroreningar, torkning, sortering av respektive färger och speciella program som övervakar hela processen. 

Se bakom kulisserna i en glassorteringanläggning här:

Glassorteringsanläggning - ReTec

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev