Neddeling

Okt. 2020: Kompakt kross visar tänderna

CR2000 - Paketlösningen för komplicerade krav och hög kapacitet

Unthas CR-klass är speciellt utvecklad för svåra krossuppgifter med allt från förkrossning av plast till material som komprimerade balar. Den 1-valsade rotorn har ett stort urval av knivar samt ett högt vridmoment inkl. en säkerhetskoppling som garanterar hög prestanda och enhetlig produkt.

Se en video av plastkrossning här och läs mer om CR2000 här.

Untha CR2000 Video

Balöppnare skruvar upp varmen

Den kalla vintersäsongen närmar sig och med en balöppnare från ReTec kan du enkelt och effektivt öppna RDF- och SRF-balar och säkra (extra) bränsle för ditt värmekraftverk, samtidigt som du sänker hanterings- och driftskostnader.
 
Förra året levererade vi t.ex. en balöppningsanläggning för en cementfabrik i Grekland, där de behövde en lösning för transport, öppning och hantering av SRF-balar. Kunden valde att ha vår balöppnare installerad i anslutning till vår egen trumsikt och en 4-valsad kross från Untha, som krossar plasten och övrigt överskottsmaterial från trumsikten till mindre än 50 mm, så att all SRF kan förbrännas och inkluderas i en Zero Waste lösning.

Här är en video av vår balöppnare där SRF-balar öppnas.

Balleåbner med tromlesigte

Leverantörsfokus - Ecostar

Italienska Ecostar är en relativt ny aktör inom sorteringsområdet - och en helt ny partner för oss. Det speciella med deras omfattande sorteringssystem är att de finns både som stationära och som mobila på larvfötter och som något nytt snart också på hjul. De har ett patenterat sållsystem baserat på sexkantiga eller åttkantiga skivor på axlar, som sorterar materialet när det passerar, med en hastighet på upp till 1 m / s och med en total kapacitet på över 200 ton / h.
 
Här är en video där materialet sorteras i tre fraktioner:

Ecostar video

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev