Dec. 2020: Ny samarbetspartner med vind under vingarna

Leverantörfokus - Nihot

Vi är mycket glada över att ha fått återförsäljningen om Nihot i Sverige och Danmark. Nihot är en av de ledande aktörerna i världen inom vindsiktar, som använder undertryck (luft) för att separera lätta och tunga material från varandra - pålitlig och med en effektivitet på upp till 99%.
 
Johan Keetbass, försäljningschef på Nihot, berättar om det nya samarbetet:
I tiden för begränsningar är nyckeln att tänka framåt. Trots den nuvarande situationen står återvinningsmarknaden inte stilla. Detta är särskilt fallet med länder som Danmark, Sverige och Nederländerna, som anser att råvaror från avfall är ett viktigt fokusområde.
 
Målet är att materialåtervinningen av hushållen avfall ska öka. Förutom att kräva leverantörer av förpackningsmaterial, kräver det också teknologier som gör det möjligt att sortera avfall så effektivt som möjligt.
Den svenska regeringen ställer också hårda krav när det gäller byggavfall, förpackningsavfall och behandling av bottenaska, och dessa krav varierar beroende på slutprodukt. Nihot har många referenser inom dessa branscher, även i Sverige. Nihot har också lång erfarenhet av att skapa alternativa bränslekällor (RDF / SRF).

I ReTec har vi hittat en partner som kan följa den svenska regeringens mål genom att ständigt leta efter och kombinera de bästa tekniska lösningarna som finns just nu. Vi kan identifiera oss med ReTecs proaktiva inställning och attityd. Vi har redan träffat varandra flera gånger i projekt där stora mängder avfall har hanterats, och efter de första mötena har kontakten intensifierats och har nu resulterat i detta samarbete.
 
Vi förväntar oss att kunna hjälpa våra kunder ännu bättre i framtiden.
Nihot´s team ser mycket fram emot samarbetet med ReTec.
 
Att vi har fått återförsäljningen av produkterna är så nytt ännu att Nihot inte ens har hittat till vår webbplats ännu. Ni skall dock inte bli utan en video där ni kan se en SDX800 i drift på en RDF-anläggning.

Video af SDX800 - Nihot

Solgul balöppnare på export

Tyskland är allmänt känt för att tillverka kvalitetsprodukter; oavsett om det gäller bilar, elektronik, kläder eller något helt annat. Därför är vi också hedrade att ZASt, en kund från Tyskland, valde att investera i sin nya balöppnare från ReTec. Tidigare denna månad lämnade denna solgula balöppnare vårt huvudkontor i Danmark - Haderslev och tändes väl i mörkret på väg.
 
Om du vill veta mer om vår balöppnare och hur det kan underlätta ditt arbete kan du läsa mer om det här.

Balleåbner - ReTec 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev