Gipsåtervinning - ReTec

ReTec gipsåtervinning 

Gipsåtervinningsanläggning

2008 levererade ReTec sin första gipsåtervinningsanläggning. Sedan dess har vi vidareutvecklat, förbättrat och optimerat så att vi kan säkerställa driftssäkra och pålitliga anläggningar som lever upp till dagens standarder. I en gipsåtervinningsanläggning krossas och sorteras gipsen så att orenheterna sorteras. Därefter har du kvar gipspulver, en råvara, som kan återvinnas 100 % och är redo att ingå i produktionen av nya gipsskivor.

ReTec Gipsanläggning

ReTec kan leverera skräddarsydda och driftssäkra gipsanläggningar för nedbrytning av återvinningsgips.

Hörnstenarna i vår gipsanläggning är vår gipsvals, som pressar gipsen av papperet, och vår sikt som sedan finsorterar gipsen. När gipsen har blivit krossat och sorterat kommer du att ha två fraktioner: en pappersfraktion, som till stor del är ren från gips, och en gipsfraktion som – beroende på inmatningsmaterialet – är lika bra som rent gips. Anläggningen kan konstrueras så att den kan hantera återvinningsgips såväl som avfallsgips från produktion. Gipsvalsens kapacitet är ungefär 15 ton per timme.

För att möta kundernas önskemål kan vi erbjuda skräddarsydda lösningar, som kan vara allt från separata gipsvalsar till kompletta anläggningar, där komponenter som transportskruvar, transportband och magnetiska separatorer också är inkluderat.

Broschyrer

Ladda ner flyer - Gipsvals

Ladda ner broschyr - Tekniska information gipsanläggning

Ladda ner broschyr - Vibrationssikt

Cases

Ladda ner artikel - Global Gypsum

Ladda ner artikel - Countrystyle Recycling

 

Har du fler frågor för maskinerne?

- eller andra produktspecifika önskemål, kontakta följande personer:

Daniel Gunnarsson

Daniel Gunnarsson

Försäljningsingenjör

Mail: dgu@retecmiljo.se
Mobil: 070 337 20 10

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev