Smicon logo

SP600 - vidare behandling av rejekt

Ny teknik förbättrar hanteringen av rejekt i Smicons förbehandlingsanläggningar.

Smicon screw press SP600

Smicon har slutfört utvecklingen av en ny maskin, SP600. SP600 är en skruvpress med en diameter på 600 mm. Maskinen kan ytterligare bearbeta rejektflöden från SMIMO förbehandling (120 eller 160) genom viktminskning. Smicon SP600 är ett robust system där huset och chassit är tillverkat av rostfritt stål. SP600 pressar ur vatten från rejekten, vilket resulterar i ett lättare rejektflöde och upp till 50% besparing av avfallskostnaderna. Dessutom säkerställer processen ett högre utbyte av organiskt avfall genom att pressa ur de sista resterna ur rejekten.

SP600 är lämplig för hög kapacitet (30 m3 / h) och har en mer kontrollerbar process på grund av skruvpressens stora diameter.

SP600 är en utmärkt maskin med följande fördelar:

  • Med Ø 600 mm skruv är SP600 perfekt för stora kapaciteter (30 m3 / h). Detta resulterar också i ett långsammare flöde där rejekten befinner sig i SP600 och det leder till en renare produkt.
  • SP600 är utformad för att avvattna både internt och externt för att uppnå en mycket effektiv avvattningssprocess.
  • De medföljande kontrollpanelerna är utformade för att uppnå optimal viktminskning i rejekten och minimalt slitage på maskinen, eftersom de justerar maskinens effekt baserat på inmatningen från den tidigare maskinen.
  • De pneumatiska enheterna på SP600 säkerställer att det finns ett konstant och jämnt fördelat tryck runt rejekten för att förbättra resultatet.
  • Mer organiskt avfall som kan användas till tex. biogas.
  • Upp till 50% minskning av kostnaderna.

Video

Nedan kan du se en video där maskinens utgående rejekt automatiskt justeras till inkommande rejekt från föregående maskin (här är skruvpressen med en mindre mängd input / output):

Har du fler frågor för maskinerne?

- eller andra produktspecifika önskemål, kontakta följande personer:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev