UNTHA 50 års jubileum

UNTHA startar jubileumsåret med banbrytande innovationer

50 års pålitlighet: tradition som en strategi för framtiden

2020 är ett mycket speciellt år för vår österrikiska partner UNTHA, som tillverkar maskiner för krossindustrin. För 50 år sedan grundades företaget i Kuchl, Salzburg, och har sedan dess vuxit till en världsledande tillverkare av krossar. I år firas denna stora milstolpe med ett antal innovationer som visar vägen för framtiden.

GENIUS har sitt eget sinne

GENIUS, tillståndsövervakningsverktyget som utvecklats nerifrån och upp av UNTHA, är "hjärnan" bakom alla krossar. I princip kan GENIUS integreras i vilken UNTHA-enhet som helst som samlar all information som användarna behöver.

Drifts- och processdata som energikostnader, övervakning av temperatur- eller processkritiska komponenter kan nås direkt, i realtid, online och av alla användare. Detta är inte bara bekvämt för användare utan minskar också planerade och dyra driftstopp, vilket ökar tillgängligheten och produktiviteten.

Alla fel inträffar omedelbart, vilket underlättar felsökning. Andra fördelar för användaren inkluderar tidig upptäckt av variationer och åtgärder för processoptimering. Data presenteras i ett tydligt och användarvänligt format i kundportalen "My UNTHA".

2-valsad kross ZR2400

Prototypen ZR2400 är en ny 2-vals kross för behandling av avfall och metaller. Denna typ av kross är utformad för särskilt grovt avfall och hög kapacitet för att erhålla optimerat utgångsmaterial för ytterligare sortering.

ZR2400 drivs av den beprövade och energieffektiva UNTHA Eco Drive. Två knivsystem kan användas för att effektivt krossa de olika materialen. ZR2400 finns i en stationär och en mobilversion, vilket ger användarna maximal flexibilitet.

RC-knivsystem

Med RC-knivsystemet för XR-klassen har UNTHA utvecklat en innovativ knivgeometri med förbättrade egenskaper så att materialet dras till rotorn, vilket möjliggör hög kapacitet och homogent utgångsmaterial. Det robusta knivsystemet är utformat för att skära ned särskilt skrymmande material med högt innehåll av främmande objekt.

50 år med UNTHAGrundaren av UNTHA

Det hela började med ett litet verkstadsföretag med 5 anställda. Framgångshistorien för UNTHAs krossningteknonolgi började när den lokala SPAR-livsmedelsbutiken, Mr. Hasenbichler bad om en lösning för demontering av sina trä- och kartonglådor. Anton Unterwurzacher fortsatte sedan att bygga sin första någonsin kross för detta ändamål. Grundaren av UNTHA, en född inivatör och idag betraktad som pionjär inom krossningsteknologi, utvecklade världens första 4-axliga kross och fick ett globalt patent för sin innovation 1983.

Namnet "UNTHA" är baserat på namnen på Unterwurzacher och Hasenbichler. Idag har UNTHA 250 anställda. Med dotterbolag i Tyskland, Storbritannien, USA och Polen, samt ett globalt säljnätverk, verkar företaget i mer än 40 länder på alla kontinenter och är rankat som ett av världens ledande tillverkare inom branschen.

Läs mer om UNTHAs produkter här: UNTHA SHREDDING TECHNOLOGY

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev