Sortering med Ecostar sigter

Sociala medier är anledningen till nytt samarbete

ReTec blir exklusiv återförsäljare av Ecostar-siktar i Sverige och Danmark

Den digitala världen kan vara förvirrande, men den kan också hjälpa till att sprida kunskap om produkter och varumärken på ett helt annat sätt än för bara 10 år sedan. Det var därför också via sociala medier som ReTec 2020 blev uppmärksam på ett italienskt företag som minglade med några av de stora och kända leverantörerna i återvinningsindustrin. ”Vi er redan återförsäljare av några av dessa kvalitetsmärken och vi kunde se att Ecostar hade samma höga standard. Efter några undersökningar var det därför uppenbart att kontakta dem och höra om möjligheterna att ingå ett samarbete. Lyckligtvis var de positiva – och också glada över att få fotfäste på den danska och svenska marknaden”, säger Thomas Jessen, Kommersiell Chef på ReTec, med ett leende.

Precis som de forntida romarna är Ecostar skickliga på att bygga saker. Deras sorteringsmaskiner är uppbyggda kring ett patenterat skivsystem med antingen sex eller åttkantiga skivor, som med fenomenal hastighet kan sortera praktiskt taget alla typer av material med en kapacitet upp till 200 ton per timme, inkl. våt sortering. De kompakta maskinerna kan enkelt integreras i befintliga anläggningar och finns som båda stationära och mobila på larvfötter.

Ecostar = ekostjärna

Förutom att kunna använda diesel kan Ecostars sorteringsmaskiner också drivas med el. Detta gör dem till en mycket flexibel och kostnadseffektiv sikt, där du kan spara upp till 70 % på konsumtionen jämfört med traditionella siktsystem. Detta gör tillsammans med deras anti-igensättningsstystem och höga sorteringskapacitet, siktarna till ett miljömedvetet val. ”Och i en värld där det finns ett ökat fokus på hållbarhet och lönsamhet, är en sikt som är både grön och effektiv en aktör som man borde ha i fållan”, tillägger Thomas Jessen.

Om du vill ha mer information om sortering med Ecostars siktar kan du läsa mer här.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev