Ny leverandør af vindsorterings maskiner

ReTec inleder samarbete med vindsorteringsgigant

ReTec har fått försäljningen av vindsorteringsmaskiner från Nihot i både Sverige och Danmark

Thomas Jessen, kommersiell chef på ReTec, berättar:
"Vi är glada över att kunna lägga till Nihot på vår lista över ansedda leverantörer eftersom de kompletterar vårt produktsortiment väldigt bra med både vindsiktar och filmvakuum sugsystem. De passar också väldigt bra i vårt mål att jobbar med leverantörer som står för hög kvalitet".

Man får inte stå still

Nihot har mer än 75 års erfarenhet och är idag en av de ledande aktörerna i världen av luftteknologi inom avfall- och återvinningsindustrin. Att hålla sig före konkurrenterna kräver ständigt utveckling.

"I tiden för begränsningar är nyckeln att tänka framåt. Trots den nuvarande situationen står återvinningsmarknaden inte stilla. Detta är särskilt fallet med länder som Danmark, Sverige och Nederländerna, som anser att råvaror från avfall är ett viktigt fokusområde", berättar Johan Keetbaas, försäljningschef på Nihot i Holland.

Målet är att materialåtervinningen av hushållen avfall ska öka. Förutom att kräva leverantörer av förpackningsmaterial, kräver det också teknologier som gör det möjligt att sortera avfall så effektivt som möjligt.
Den svenska regeringen ställer också hårda krav när det gäller byggavfall, förpackningsavfall och behandling av bottenaska, och dessa krav varierar beroende på slutprodukt. Nihot har många referenser inom dessa branscher, även i Sverige. Nihot har också lång erfarenhet av att skapa alternativa bränslekällor (RDF / SRF)", fortsättar Johan Keetbaas.

Värdig partner
"I ReTec har vi hittat en partner som kan följa den svenska regeringens mål genom att ständigt leta efter och kombinera de bästa tekniska lösningarna som finns just nu. Vi kan identifiera oss med ReTecs proaktiva inställning och attityd. Vi har redan träffat varandra flera gånger i projekt där stora mängder avfall har hanterats, och efter de första mötena har kontakten intensifierats och har nu resulterat i detta samarbete. 
Vi förväntar oss att kunna hjälpa våra kunder ännu bättre i framtiden.
Nihot´s team ser mycket fram emot samarbetet med ReTec", slutar han.

Innovativ partner

Nihot är ett innovativt företag. Senast, i slutet av 2020, lanserade de en vindsikta på larvfötter, SDM800. Den är baserad på en av deras mest pålitliga modeller och sorterar C&I, C&D, MSW, RDF, ASR, kompost och mycket mer.

Vindsikt SDM800

Mer information?

Läs mera om Nihot´s vindsiktar här.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev