Specialist investerar i nya UNTHA XR

Österrikisk specialist för återvinning av metaller investerar i nya UNTHA XR

Schaufler, den Österrikis baserade företaget med avskiljnings-, bearbetnings- och återvinningsspecialist, har investerat i en ny maskin från UNTHA-tekniken, eftersom verksamheten ser ut för att öka effektiviteten i sin hantering av skrot 2020 och därefter.

Det Ybbs an der Donau-baserade företaget är inte okända för järnhaltiga och icke-järnhaltiga material och har verkat på metallmarknaden sedan 1948. Det 120-starka teamet hanterar koppar, aluminium, zink och rostfritt stål från skrothandlare, industri, kommunala föreningar och privata hushåll innan de samlar in, sorterar, strimlar och säljer värdefulla återvinningar till smältverk över hela Europa.

Men uppmärksam på att utvecklas från ett rent handelsföretag till ett specialiserat återvinningsföretag, sökte Schaufler ett beprövat, kraftigt förkrossystem som effektivt kunde bearbeta metallavfall för att uppnå en högkvalitativ, homogen produktionsfraktion, vilket möjliggör ytterligare nedströms separeringsprocesser för att uppnå maximal återvinningsgrad.

En världsberömd UNTHA XR3000C testades först i mars 2019 med Schauflers egna material. Organisationen är imponerad av utrustningens höga kapacitet och låga slitagefrekvens och har sedan dess investerat i en egen XR-kross.

UNTHA Eco Drive-konceptet inom XR sänker också energiförbrukningen med 75% jämfört med vanliga elektrohydrauliska drivenheter.

"I UNTHA har vi äntligen hittat en partner som tog hänsyn till våra önskemål och gav riktat, lösningsorienterat stöd," förklarade Paul Losbichler, Schaulers verkställande direktör. "Vi har varit särskilt imponerade av maskinens energieffektivitet och rekommenderar starkt både enheten och leverantören."

Nu med full driftsättning är den högpresterande lösningen konfigurerad för att uppnå genomströmningar på 20 ton per timme för kopparkablar, 8 ton för aluminium och 10 ton för kompositer.

UNTHAs försäljningschef Daniel Wresnik lade till: "XR är användarvänlig, lätt att underhålla och, som vi bevisat med Schauflers framgång, kan den anpassas efter kundens mycket specifika krav."

XR-sortimentet består av mycket ekonomiskt, långsamt körande endaaxel-slipare som är speciellt utvecklade för grovt, medelhögt och finsnitt av obehandlat hushållsavfall, industriellt och kommersiellt avfall samt träavfall. Lägsta driftskostnader i kombination med maximal prestanda gör dock dessa slipare särskilt kraftfulla lösningar för återvinning. Mer än 250 XR är redan i drift över hela världen.

 

Läs mer om produkter från UNTHA

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev