Avvattningskruv för tömning av PET-flaskor

Bryggeriet Vestfyen avvattnar PET-flaskor effektivt på vätska

2015 investerade Bryggeriet Vestfyen i en avvattningsskruv från ReTec Miljø ApS. Man ville hitta ett effektivt sätt att tömma PET-flaskorna på det felaktiga innehållet. Maskinen körs än idag felfritt.

Avvattningssystem från ReTec Miljö

- Maskinen är i daglig drift. I produktionen har vi 7 behållare stående, som jag ser till att tömma när behovet uppkommer. Det innebär att under ett 8 timmars pass kan jag tömma 4-5 behållare med 2 liter flaskor eller om det är ½ liter flaskor i behållarna tömmer jag dom kanske 2 gånger per pass. Vi skulle helst vilja undvika att använda maskinen när produktionen kör optimalt utan fel, säger Finn Madsen, anställd av bryggeriet Vestfyen.

- När vi använder avvattningsskruven är den mycket effektiv och driftsäker. Under tiden vi haft maskinen har vi inte har haft några problem med den. Avvattningsskruven körs oklanderligt och är väldigt driftsäker. Jag är verkligen nöjd med funktionen att maskinen automatiskt stannar när det inte finns något tryck på skruven. Det betyder att jag kan tippa innehållet från en behållare direkt ner i avvattningsskruven och fortsätta mitt andra arbete, avslutar en glad Finn Madsen.

Processen är enkel och maskinen går tyst.

 

Ladda ner case som pdf: Bryggeriet Vestfyen, Danmark  

Ytterligare information om ReTec Avvattningsskurv

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev