EPS presse

EPS Presse

Transport av luft - nej tack. EPS (frigolit eller expanderad polystyren) som nu kallas Airpop (engineered air) har en mycket stor volym men en mycket låg densitet eftersom airpop består av 98% luft. Ofta kommer en fylld behållare från en återvinningsstation bara att väga upp till max. 150 kg. Således är det en stor kostnad att behöva köra materialet till återvinning, och alltför ofta där man kan välja en annan lösning då materialet är relativt rent - som vanligtvis bara har använts för att skydda t ex en tv under transporten - kunde ha återvunnits.

Tack vare ReTecs effektiva EPS-press kan du både spara pengar på transporter samtidigt som du minskar koldioxidutsläppen genom att minska volymen.

ReTec EPS Press

ReTecs EPS-press minskar volymen effektivt. Det komprimerade materialet kommer ut ur presskanalen i blockform och kan klippas så att den passar längden på en EUR-pall, vilket gör det enkelt att lagra. Pressningssystemet är idealiskt för återvinningsplatser och företag som har en större volym airpop tex förpackning samt mat och fisklådor.

Maskinen är väldigt enkel att använda och kan användas för alla typer av EPS.
Volymen reduceras till 50:1

Teknisk data

Här är lite information om ReTec EPS Press - REP 200

Har du fler frågor för maskinerne?

- eller andra produktspecifika önskemål, kontakta följande personer:

Daniel Gunnarsson

Försäljningsingenjör

Mail: dgu@retecmiljo.se
Mobil: 070 337 20 10

Kjeld Jensen

Verkställande direktör

Mail: kje@retec.dk
Mobil: +45 4063 2226

Bart Lansink

Eftermarknad och Service

Mail: bla@retec.dk
Tel: +45 7370 9250

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev